dinsdag 23 augustus 2011

Cupcakes.

Cupcakes, dat was lang geleden. Dus begon ik er vanmorgen nog eens aan. Ik maakte het deeg en bakte ze.
Terwijl de cakejes afkoelden, ben ik samen met mama in haar klas gaan werken. De kasten opruimen, de boeken klaarleggen, het knutselmateriaal uitpakken, ...
Na de middag heb ik ze dan versierd. Het zijn niet de mooiste cupcakes die ik al ooit bakte, maar ze zijn heeeel lekker zeggen Fee en een buurmeisje!

woensdag 17 augustus 2011

Taart met pruimen.

Gisteren sprak ik thuis af met een vriendin en meestal bakken we dan samen. In Frankrijk kreeg ik van Jan-Paul het recept van een heerlijke taart. Eigenlijk is het een echte Hollandse appeltaart, maar ik gebruikte pruimen. In ons boomgaardje staan buiten een appel- peren- en kersenboom ook 2 pruimenbomen. Mijn zusje Fee ging de pruimen plukken en wij bakten de taart. Het recept vind je hier.
Gisteren kwamen er nog een vriendin, oma en opa, mijn nichtje en mijn tanteke en tantie op bezoek.
En raad eens : ik heb zelf maar een heel klein stukje kunnen proeven. Maar ze is hemels!




donderdag 11 augustus 2011

Pont d'Espagne.

Op zaterdag wisselden we van gîte. We maakten een stop in Toulouse om te shoppen.
We reden 3 uur en kwamen aan in Mascaras. Een heel andere streek dan vorige week : geen zonnebloemen, wel veel groen. We zitten nu in de Hautes Pyrénées.
Zondag gingen we naar Pont d'Espagne. Met een stoeltjeslift gingen we naar boven. Ik had mijn slippers aan, dus die deed ik wel even uit! Best hoog hoor! Na een wandeling van een half uurtje bereikten we het Lac de Gaube: heel mooi, groen-blauw water. Wel ijskoud!
Op de Pont d'Espagne zelf heb je een prachtig zicht op de waterval.


zaterdag 6 augustus 2011

Verjaardag Sam.

We zijn met vakantie in Frankrijk in la Mouline. Het is er super-leuk. Elke dag beleef je wel een nieuw avontuur op het domein: een ritje met de pony, een hertje redden uit de beek, en 's avonds naar een eetmarktje in een dorpje. De suikerspin was er heerlijk!
Sam, mijn zus, wordt vandaag 17. Maar omdat we vandaag van gîte wisselden, vierden we gisteren haar verjaardag in La Mouline. En wat voor een feest! Samen met Laura, de dochter van de eigenaars, bakte ik taart voor Sam. Jan-Paul zorgde voor het eten en samen met alle andere gasten werd er gevierd aan de lange tafel in het schuurtje.